Criteris per donar-se d’alta

Criteris de valoració de sol·licituds

El directori Qui és Qui – Referents de la diversitat a Catalunya és una eina en línia que té per finalitat possibilitar la visibilitat i el contacte entre actors de l’àmbit de la diversitat.

Està orientat a diferents grups de públics objectius:

Periodistes i mitjans de comunicació

Que cerquin persones expertes per a la realització de reportatges i entrevistes o per a seccions d’opinió, taules de debat i tertúlies.

Entitats

Que busquin periodistes amb sensibilitat per la diversitat i/o que vulguin trobar persones expertes com a col·laboradores externes, per a actes i esdeveniments o per a publicacions corporatives.

Sector públic

Que busquin persones expertes com a col·laboradores externes, per a actes i esdeveniments o per a publicacions corporatives.

Així doncs, aquest directori ha de vetllar que el perfil de les persones presents al cercador sigui del nivell i la qualitat que les persones usuàries del cercador necessiten.

 

Criteris d’admissió

Per formar part del Qui és Qui – Referents de la diversitat a Catalunya cal emplenar el formulari de sol·licitud en el qual ha de quedar ben clar quin és el camp en el qual la persona és experta i quins són els mèrits professionals o acadèmics que s’addueixen per reclamar aquesta expertesa.

Mèrits a valorar

Els mèrits que es tindran en compte per validar l’expertesa poden ser:

  • – Tenir un CV acadèmic o professional relacionat amb el tractament de la diversitat
  • – Haver publicat investigacions o altre mena d’estudis sobre el tractament de la diversitat
  • – Tenir un reconeixement social en l’àmbit de la defensa dels drets a la igualtat de cultures, de religions i en el posicionament de les polítiques de pau, de migracions i refugi.
  • – Haver participat en fòrums, debats, taules rodones o altres esdeveniments plurals sobre la temàtica de la diversitat i de la inclusió social,, cultural i política, així com en l’exercici de la professió periodística.

 

Suspensió de perfils

La suspensió de la pertinença dels experts i expertes en aquesta llista de contacte es podrà produir en el cas que la persona o entitat donada d’alta en aquesta llista hagi participat en algun acte públic que atempti els principis de la diversitat,o bé hagi participat en qualsevol publicació mediàtica transgredint els principis d’aquesta web i per la denúncia demostrada i documentada de qualsevol persona que ho faci arribar a Diverscat en Acció i després d’haver investigat acuradament els fets.

Responsabilitats

Participar i col·laborar, sempre sota els principis del respecte i defensa de la diversitat cultural, amb totes les entitats, moviments, mitjans de comunicació o institucions que requereixin la seva participació i amb l’objectiu de fer pedagogia per tal d’aconseguir un món més just en el que tothom tingui els mateixos drets i deures.