El directori Qui és Qui – Referents de la diversitat a Catalunya – Noves Veus posa en contacte totes les persones, entitats i institucions que treballen per normalitzar la diversitat.
Aquesta eina sorgeix d’una iniciativa del Grup de Periodistes Solidaris del Col·legi de Periodistes de Catalunya i té el suport de la Secretaria d’Immigració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona.
Qui és Qui – Referents de la diversitat a Catalunya és especialment útil per a:
Mitjans de comunicació
Que cerquin persones expertes per a la realització de reportatges i entrevistes o per a seccions d’opinió, taules de debat i tertúlies.
Entitats
Que busquin persones expertes per a tot tipus de col·laboracions o bé que vulguin trobar periodistes o mitjans de comunicació amb sensibilitat afina.
Sector públic
Que busqui persones expertes com a col·laboradores externes, per a actes i esdeveniments o per a publicacions corporatives.
El directori Qui és Qui inclou 6 tipus diferents de categories:
- Persones expertes
- Entitats privades
- Periodistes i comunicadors /es
- Mitjans de comunicació
- Grups de recerca
- Institucions públiques
Aquests grups permeten fer cerca per demarcació, àmbit d’expertesa, col·lectius d’interès i paraula clau.
Poden sol·licitar l’alta al directori Qui és Qui – Referents de la diversitat totes les persones físiques o jurídiques que compleixin els requisits establerts.
Per formar-ne, cal sol·licitar l’alta al cercador mitjançant un formulari. No es publicarà perfils que no ho hagin sol·licitat expressament.
DIVERSCAT és un projecte del Grup de Treball de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya. L’any 2003 aquest grup va desenvolupar l’Agenda de la Multiculturalitat de Barcelona, el 2005 l’Agenda de la Multiculturalitat dels Municipis de Barcelona i ara, l’Agenda de la Diversitat de Catalunya, DIVERSCAT.
DIVERSCAT possibilita l’encontre i intercanvi entre el món periodístic i de la comunicació i el món de la diversitat i el fet migratori.
D’una banda, posa en contacte periodistes amb possibles fonts; de l’altra, serveix de canal de difusió tant d’activitats organitzades per les entitats com de recursos per al tractament de la diversitat.